Закуска "Перепелині ніжки"

Закуска “Перепелині ніжки”

Нам знадобиться:

  • фарш – 500 г
  • кефір – 200 мл
  • борошно – 350-400 г
  • соломка солена – 1 упак.
  • сода – 1/2 ч. л.
  • цибуля-порей – 2 шт.
  • часник – 2-3 зуб.
  • яйця – 2-3 шт.
  • панірувальні сухарі – 200 г
  • сіль – 2 ч. л.
  • перець – за смаком

Спосіб приготування:

Приготувати тісто: в глибоку ємність налити кефір, посолити (приблизно 1/2 ч. л.), поступово (порційно) додати борошно, перемішуючи лопаткою після кожної порції. Перед останньою порцією додати соду, потім решту борошна і добре перемішати.

Якщо в мисці замішувати важко, викласти на стіл і замісити нещільне тісто. Накрити плівкою і дати відпочити 20-30 хвилин.

Тепер займемось приготуванням фаршу. М’ясо можна використовувати будь-яке, або використати готовий фарш. М’ясо пропустити через м’ясорубку з цибулею і часником, посолити, поперчити. Добре вимішати.

Розкачати тісто, товщиною приблизно 3 мм. Склянкою вирізати кружечки.

На кожен шматок тіста покласти солену соломку так, щоб вона на кілька сантиметрів виходила за краї тіста. В середину викласти фарш (приблизно 1 ч. л. з верхом).

Краї тіста защіпнути. Покласти на робочу поверхню заготовку швом до себе і ножем розрізати навпіл (краї защіпувати не потрібно).

Кожну ніжку вмочити в збитому яйці, потім обваляти в панірувальних сухарях.
Обсмажувати на попередньо розігрітій сковорідці в олії (краще під кришкою) на слабкому вогні до золотистої скоринки.

Готова закуска “Перепелині ніжки” за смаком нагадує смажені пельмені. Дуже ефектно виглядає на святковому столі.

рецепт закуски "Перепелині ніжки"

Смачного 😉

0 коментарів до “Закуска “Перепелині ніжки”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *