Закуска із оселедця і картоплі

Нам знадобиться:

  • філе оселедця – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • картопля – 3 шт.
  • молоко – 80 мл
  • кріп – пучок
  • мариновані огірки
  • оцет – 30 г
  • цукор – 1 ч. л.
  • сіль – 0,5 ч. л.

Спосіб приготування:

Очищену картоплю відваріть до готовності близько 20 хвилин, а перед закінченням посоліть. Злийте воду і, додавши гаряче молоко, ретельно потовчіть.

Цибулину наріжте тонкими півкільцями, покладіть в невелику глибоку мисочку.
Залийте цибулю оцтом.

Додайте цукор і сіль. Маринуйте цибулю протягом 15-20 хвилин.

Дошку застеліть харчовою плівкою, викладіть зверху остигле пюре.

Накрийте пюре другим шаром харчової плівки і розрівняйте у вигляді прямокутника з товщиною пласта не більше 1-1,5 см по всій поверхні.

Зніміть харчову плівку, покладіть на край картопляного пласта оселедець. Його можна нарізати як завгодно – маленькими шматочками або довгими на всю довжину пласта.

Покладіть на оселедець мариновану цибулю. Її кількість залежить від ваших смакових уподобань.

За допомогою харчової плівки починайте загортати картоплю рулетом. Краї скріпіть, рулет обкатайте на дошці, надаючи йому круглу форму.

Помістіть рулет на 30 хвилин в холодильник.

Дрібно наріжте кріп. Розгорніть зверху харчову плівку і рівномірно обсипте рулет з усіх боків зеленню. Знову загорніть плівку і обкатайте рулет, щоб кріп зафіксувався на картопляному пюре.

Наріжте рулет шматочками шириною близько 4-5 сантиметрів. Викладіть їх на тарілку, надаючи округлу форму.

Огірок розріжте уздовж на 4 частини, кожну покладіть зверху картопляного «ролу».
Закуску із оселедця і картоплі можна подавати до столу.

Смачного 😉

0 коментарів до “Закуска із оселедця і картопліДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *