Помідори на грилі

Нам знадобиться:

  • чорна сіль – 10 г
  • салатна олія – 40 мл
  • помідори – 5 шт.
  • лавровий лист – 1 шт
  • білий бальзамічний оцет – 20 мл
  • чорний мелений перець – 2 г
  • цукор – 2 г

Спосіб приготування:

Розігрійте гриль до дуже гарячого стану.

Стиглі помідори розріжте навпіл. Насіння і сік ложечкою видаліть в піалу. Змішайте разом з сіллю, бальзамічним оцтом, чорним перцем і дуже дрібно нарізаним свіжим лавровим листом. Перемішайте і відставте в сторону. Половинки помідорів злегка присоліть і трохи збризніть олією.

Розігрійте решітку на грилі, потім змастіть невеликою кількістю олії і присоліть. Це допоможе уникнути прилипання помідорів до решітки. Помідори викладіть на решітку для гриля зрізом вниз і залиште на 5 хвилин. Перевірте, помідори знизу повинні бути злегка коричневими, але не чорними. Залиште помідори ще на 5 хвилин, після цього переверніть половинки. Якщо помідори недостатньо солодкі, злегка поцукруйте кожну половинку і викладіть зверху томатний мікс з піали. Накрийте гриль кришкою або фольгою і готуйте до потрібної кондиції, перевіряючи кожні 3-4 хвилини.

Подавайте, прикрасивши невеликою кількістю свіжої зелені або просто так.

Помідори на грилі

Смачного 😉

0 коментарів “Помідори на гриліНаписати коментар →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *