Плетений пиріг з капустою

Плетений пиріг з капустою

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • молоко – 225 мл
  • цукор – 15 г
  • сужі дріжджі – 7 г (або 20 г свіжих)
  • вершкове масло – 45 г
  • борошно – 450 (можливо знадобиться більше)
  • сіль – 1/4 ч.л.

Для начинки:

  • капуста – 400 г
  • цибуля середнього розміру – 2 шт.
  • оцет – 1 ст.л.
  • цукор – 1 ст.л.
  • сіль – за смаком
  • яйце – 1 шт.

Спосіб приготування:

Дріжджі розводимо в теплому молоці, додаємо цукор, перемішуємо і даємо постояти до появи шапочки, близько 10-15 хвилин. 350 г борошна просіюємо з сіллю у велику миску. Вливаємо молочно-дріжджову суміш і розтоплене вершкове масло (воно не повинно бути гарячим), замішуємо гладке не липке тісто. При необхідності додаємо ще муки, але стежимо, щоб тісто не вийшло занадто крутим.

Формуємо з тіста кулю, кладемо в змащену маслом миску, накриваємо і ставимо в тепле місце підходити приблизно на годину.

За цей час тісто має збільшитися в півтора-два рази. Готуємо начинку. Тонко шаткуємо капусту, дрібно нарізаємо цибулю. У сковорідці розігріваємо 2 ст. л. олії. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.

Додаємо капусту і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.

Вливаємо 100 мл води і тушкуємо на невеликому вогні до м’якості капусти і поки рідина не випарується. Додаємо оцет, цукор і сіль, тушкуємо ще пару хвилин і вимикаємо.

Коли тісто підійде, розкачуємо в прямокутник приблизно 30 на 40 см. Начинку викладаємо вздовж середини прямокутника. Вільне тісто з двох сторін від начинки нарізаємо на смужки шириною 2-3 см.

По черзі з двох сторін загортаємо смужки на начинку.

Підвертаємо краї.

Кладемо плетенку на застелену пергаментом форму і даємо постояти в теплому місці близько пів години. Потім змащуємо збитим яйцем. Ставимо пиріг в розігріту до 190 градусів духовку і випікаємо до золотистої скоринки, близько 25-30 хвилин. Подаємо теплим або повністю охолодженим.

Плетений пиріг з капустою

Смачного 😉

0 коментарів “Плетений пиріг з капустоюНаписати коментар →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *