Пиріг з буряком

Нам знадобиться:

Для основи:

  • 150 г борошна
  • 50 мл оливкової олії
  • 3-4 ст. л. води
  • дрібка солі

Для начинки:

  • 2 печені буряки невеликого розміру (або 1 великий)
  • 2 ст. л. сметани (жирність 20% і більше)
  • 1 ст. л. готового столового хрону
  • 1 яйце
  • сіль, мелений перець
  • кунжут для посипання
  • чебрець, м’ята (або зелень за смаком)

Спосіб приготування:

Борошно та сіль просіяти і помістити в чашу блендера. Додати оливкову олія. На кілька секунд включити блендер, щоб перемішати масу.

борошно та сіль

Додавати по столовій ложці води, повільно перемішуючи масу, поки вона не стане легко ліпитись.

робим основу

Тісто обгорнути в харчову плівку і поставити в холодильник на 30 хв.

готове тісто

Буряк нарізати тонкими скибочками.

Відокремити жовток від білка (білок піде в начинку, а жовток стане в нагоді для змащування країв пирога).

Змішати білок, сметану, хрін і шматочки буряка.

начинка з буряка

Розкачати тісто на посипаній борошном поверхні.

розкачане тісто

Викласти начинку, залишаючи вільні краї (3-4 см). Загорнути краї, змастити їх жовтком і посипати кунжутом.

перед запіканням

Випікати в розігрітій до 180 °C духовці 35-40 хвилин до золотистої скоринки.

пиріг з буряком

Чебрець і м’яту дрібно порубати, прикрасити страву. Пиріг з буряком готовий.

Смачного 😉

0 коментарів “Пиріг з бурякомНаписати коментар →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *