Печиво з журавлиною та апельсином

Нам знадобиться:

  • борошно – 375 г
  • холодне вершкове масло – 225 г
  • холодна вода (по необхідності) – 1-2 ст. л.
  • сушена журавлина – 75 г
  • цукор – 150 г
  • яєчний жовток – 1 шт.
  • цедра 1 апельсина
  • сіль – 1/8 ч. л.

Спосіб приготування:

Журавлину разом з 2 ст. л. цукру перебиваємо у блендері. Перекладаємо в іншу посудину і відставляємо в сторону.

Кладемо в блендер борошно, цукор і нарізане кубиками холодне вершкове масло і збиваємо.

Перекладаємо в миску, додаємо журавлину і апельсинову цедру.

Перемішуємо, додаємо жовток і замішуємо тісто. При необхідності додаємо воду, щоб шматочки тіста зібралися в одне ціле. Тісто буде кришитися – це нормально. Ділимо тісто на 2 частини, з кожної формуємо щільну ковбаску діаметром близько 4-5 см, загортаємо в харчову плівку.

Кладемо в морозильну камеру на 20 хвилин. Потім виймаємо, розгортаємо і нарізаємо на скибочки товщиною близько 0,5 см. Кладемо на застелену пергаментом форму. Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 12-13 хвилин, поки у печива не зарум’яняться краї знизу. Виймаємо, охолоджуємо і подаємо.

Печиво з журавлиною та апельсином

Смачного 😉

0 коментарів “Печиво з журавлиною та апельсиномНаписати коментар →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *