Печиво з апельсиновою начинкою

Нам знадобиться:

  • сметана – 3 ст. л.
  • олія – 3 ст. л.
  • масло вершкове – 50 г
  • цукор – 225 г
  • яйця курячі – 1 шт.
  • борошно – 250 г
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • апельсин – 1 шт.
  • крохмаль – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Яйце збити вінчиком, всипати 5 ст. л. цукру, ще раз збити.

яйця + цукор
У яєчну суміш додати вершкове масло, олію, сметану і просіяне борошно з розпушувачем.

додаємо борошно
Замісити м’яке еластичне тісто.

замішуємо тісто
Тісто розділити на 4 частини, накрити плівкою і поставити в холодильник.

ділимо тісто
Апельсин помити, витерти і помолоти в м’ясорубці (чистити не потрібно). Змішати зі 100 г цукру і крохмалем. Викласти на сковорідку і проварити до загустіння (процес займає 1-2 хвилини). Вистудити.

апельсинова начинка

Шматок охолодженого тіста розкачати в прямокутник, викласти 1/4 частину апельсинової начинки, розподілити рівним шаром.

намащуємо тісто
Акуратно згорнути в рулетик. Гострим ножем розрізати на частинки(приблизно 3-4 см). Те ж саме зробити з рештою тіста.

рулет

Випікати печиво при температурі 180 °C 15-20 хвилин.

готове печиво

Смачного 😉

0 коментарів “Печиво з апельсиновою начинкоюНаписати коментар →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *