Рецепт Кіш Лорену зі шпинатом

Кіш Лорен зі шпинатом

Нам знадобиться:

  • бочок – 250 г
  • шпинат – 200 г
  • сир – 100 г
  • морква – 1 шт.
  • молоко – 100 мл
  • сметана (33%) – 200 г
  • мускатний горіх – щіпка
  • борошно – 250 г
  • яйця – 4 шт.
  • жовток – 1 шт.
  • вершкове масло – 125 г
  • вода – 2 ст. л.
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Бочок і моркву нарізати середніми кубиками. Шпинат помити і крупно нарізати. Сир натерти на крупній тертці.

На розпеченій пательні злегка обсмажити бочок, додати нарізану моркву і продовжувати обсмажувати на середньому вогні до готовності моркви. Додати шпинат, зняти з вогню і закрити кришкою.

Просіяти борошно, додати вершкове масло, сіль і розтерти руками до стану крихти. Додати яєчний жовток, перемішати, поступово влити холодну воду (приблизно дві столові ложки) і ретельно вимісити. Розкачати тісто, перекласти у форму з бортиками.

У мисці змішати половину натертого сиру, сметану, молоко, яйця, приправити, як слід перемішати. У миску додати обсмажений бочок з морквою і шпинатом, ще раз перемішати, влити в форму з підготовленим коржем, посипати сиром, що залишився і випікати при температурі 180 градусів тридцять хвилин.

Смачного 😉

0 коментарів “Кіш Лорен зі шпинатомНаписати коментар →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *