Гречаний хліб з насінням

Нам знадобиться:

  • борошно пшеничне – 500 г
  • борошно гречане – 500 г
  • сухі дріжджі – 10 г
  • молоко – 250 мл.
  • мед – 50 г
  • вода – 500 мл.
  • сіль – 1 ч. л.
  • насіння соняшнику – 150 г

Спосіб приготування:

В мисці змішати гречане борошно, пшеничне борошно, дріжджі і сіль.

В сухій суміші робимо ямочку і вливаємо теплу воду з молоком і медом. При необхідності регулюємо кількість води. Замішуємо тісто, накриваємо рушником і залишаємо на годину в теплому місці.

Насіння обсмажуємо в сухій сковорідці протягом декількох хвилин.

Насіння вмішуємо в тісто.

Залишаємо тісто ще на годину.

Коли пройде час, формуємо з тіста форму батона і залишаємо ще на пів години. Кладемо на присипану борошном форму і відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку на 40 хвилин.

Виймаємо з духовки і охолоджуємо.  Гречаний хліб з насінням готовий.

Гречаний хліб з насінням

Смачного 😉

0 коментарів “Гречаний хліб з насіннямНаписати коментар →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *