Соус “Песто”

Нам знадобиться:

  • базилік (листя без стебел) – 100 г
  • сир пармезан – 100 г
  • кедрові горішки – 30 г
  • часник – 3 зубці
  • оливкова олія – 150 г
  • сіль – за смаком

Спосіб приготування:

У ступці розтерти часник з дрібкою солі.

ступка + часник

До часника додати кедрові горішки і добре перетерти.

кедрові горіхи

Потім додати в ступку листя базиліка (додавати невеликими порціями).

базилік

Слідом додати тертий на дрібний терці пармезан, поступово влити оливкову олію, перемішуючи до однорідного стану пестиком чи ложкою.

готовий песто

Соус песто готовий! Подають цей соус з макаронами, м’ясом, рибою, використовують для супів, в якості салатної заправки.

Для зберігання соус перекладають у невелику посудину, зверху наливають шар оливкової олії (0,5-1 см) і закривають кришкою. В такому вигляді соус песто можна зберігати в холодильнику 5-6 днів, або в морозильній камері.

Смачного 😉

0 коментарів “Соус “Песто”Написати коментар →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *