Суп з рисом і щавлем

Нам знадобиться:

  • стегно куряче – 1 шт.
  • рис – 1/2 склянки
  • морква 1 шт.
  • щавель- 1 великий пучок
  • сухе біле вино – 1/2 склянки
  • масло вершкове – 1 ст. л.
  • вода – 2 л
  • цукор – 1 ч. л.
  • сіль, кріп, петрушка
  • зелена цибуля, цибуля порей

Спосіб приготування:

Стегно куряче помити, зняти шкіру, обрізати зайвий жир, залити водою і варити до готовності.

Бульйон процідити, долити води, щоб було 2 літри, стегно порізати на шматочки, знову кинути в бульйон, довести до кипіння.

Рис промити і додати в бульйон, варити до готовності.

Моркву натерти на крупній тертці і додати до рису в кінці варіння.

Порізати цибулю, зелень.

Розтопити на сковороді вершкове масло. Обсмажити цибулю порей, додати щавель, петрушку, зелену цибулю і великий пучок щавлю без стеблинок. еВлити ½ склянки білого сухого вина, довести вміст сковорідки до кипіння, зняти з вогню.

Як тільки рис з морквою будуть готові, всипати вміст сковороди в каструлю, довести до кипіння. Додати неповну чайну ложку цукру і посолити.

Подавати супчик гарячим зі сметаною і відвареним курячим яйцем.

суп з рисом і щавлем

Смачного 😉

0 коментарів “Суп з рисом і щавлемНаписати коментар →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *