Картопляний суп-пюре з яблуками

Нам знадобиться:

  • картопля велика – 6 шт.
  • цибуля – 2 шт.
  • оливкова олія – 2 ст.л.
  • перець чилі – 1/3 шт.
  • вода – 1,5 л
  • вершки – 200 мл
  • копчена грудинка – 100 г
  • сир твердий – 100 г
  • яблуко зелене – 1 шт.
  • сіль – за смаком

Спосіб приготування:

Картоплю помити, почистити і нарізати невеликими кубиками. Цибулю почистити і дрібно порізати. У каструлі розігріти оливкову олію і обсмажити цибулю до легкої золотистої скоринки, додати картоплю і продовжити готувати ще хвилин 5. Потім влити воду і довести до кипіння, посолити, готувати близько 20 хвилин.

Копчену грудинку дрібно нарізати і обсмажити на сухій сковороді.

Зняти грудинку з пательні і обсмажити яблука, нарізані тонкими скибочками і перець чилі, порізаний кільцями.

У суп додати вершки, довести до кипіння. Зняти з вогню і пробити блендером. Сир натерти на дрібній тертці, додати його в гарячий суп і постійно помішуючи розчинити в ньому.

Розлити готовий суп в порційні тарілки, викласти в нього обсмажену грудинку і скибочки яблук.

Картопляний суп-пюре з яблуками

Смачного 😉

0 коментарів “Картопляний суп-пюре з яблукамиНаписати коментар →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *