рецепт пісного горохового супу

Пісний гороховий суп

Нам знадобиться:

  • горох сушений колотий – 300 г
  • вода – 1,5 л.
  • морква – 300 г
  • цибуля – 2 шт.
  • часник – 3 зуб.
  • лавровий лист – 2 шт.
  • перець духмяний – 6 шт.
  • петрушка, сіль
  • олія

Спосіб приготування:

Натерти моркву на крупній тертці, а цибулю дрібно нарізати. Спасерувати овочі на олії до м’якості.

Горох залити водою, покласти туди лавровий лист, сіль і перець і довести до кипіння на великому вогні, потім зменшити вогонь до помірного. Піну, що утворюється зняти.

Коли горох стане м’яким (приблизно через 30-40 хвилин), забрати лавровий лист і додати підсмажені овочі. Продовжувати знімати піну, якщо вона буде з’являтися.

Варити ще 7-10 хвилин. Якщо треба, додати води. Перевірити на сіль.

Часник нарізати якомога дрібніше і покласти в суп разом із зеленню. Вимкнути вогонь і дати настоятися 5 хвилин під кришкою.

пісний гороховий суп

Смачного 😉

0 коментарів “Пісний гороховий супНаписати коментар →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *