Запечена картопля "по-нормандськи"

Запечена картопля “по-нормандськи”

Нам знадобиться:

  • молода картопля – 2 кг.
  • цибуля – 1 шт.
  • червоний перець – 1 шт.
  • копчена ковбаса – 220 г.
  • свіжі гриби – 220 г.
  • оливкова олія – 50 г.
  • часник (зубчики) – 4 шт.
  • чебрець свіжий – 1 ч. л.
  • сіль, перець – за смаком.
  • подрібнена зелень: петрушка, чебрець, кріп і т.д. – за смаком

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 240 °C і помістіть всередину форму для випічки. Поки вона нагрівається, ви готуєте всі інгредієнти. Ретельно промийте картоплю і розріжте на невеликі шматочки. Помістіть в середню каструлю і залийте водою, так щоб вода ледь покривала картоплю. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть близько 5 хвилин до напівготовності. Потім злийте воду.

червона картопля

Тим часом, наріжте перець і гриби великими шматками, цибулю – півкільцями. Змішайте всі інгредієнти у великій мисці, додайте оливкову олію, подрібнений часник, свіжий чебрець, сіль , мелений чорний перець і суміш сухих трав. Все перемішайте.

овочі

Ковбасу також нарізайте крупними шматками (2-3 см) та додайте до овочів.

ковбаса і овочі

Вийміть з духовки гарячу форму і викладіть суміш рівномірним шаром. Готуйте в духовці протягом 20-30 хвилин. Готову страву прикрасьте свіжою зеленню.

картопля по-нормандськи

Смачного 😉

0 коментарів “Запечена картопля “по-нормандськи”Написати коментар →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *