Плов зі свининою

Нам знадобиться:

  • 300 г свинячого ошийка,
  • 200 г рису,
  • 150 г моркви,
  • 150 г цибулі,
  • 3 зубки часнику,
  • 50 мл олії,
  • 2 ч. ложки барбарису,
  • 2 лаврових листа,
  • щіпка меленого коріандру,
  • червоний мелений перець за смаком,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

М’ясо нарізати невеликими кубиками.

м'ясо

Плов бажано готувати у чугунному посуді. У добре розігріту олію викласти свинину і обсмажити на великому вогні, помішуючи, 7-10 хвилин до рум’яної скоринки.

свинина

Почистити цибулю і моркву. Цибулю нарізати кубиками, а моркву соломкою. Додати до м’яса і ще трохи обсмажити.

м'ясо + цибуля + морква

Додати у плов часник, всі спеції, посолити. Перемішати і залити окропом, щоб вода покрила м’ясо. Довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати 10 хвилин.

спеції

Рис ретельно помити і акуратно викласти на м’ясо, не перемішуючи.

рис

Залити плов водою, щоб вона покривала рис на 2 см. Довести до кипіння і варити плов до випаровування рідини. Потім проткнути рис у декількох місцях, накрити кришкою і готувати плов на слабкому вогні приблизно 20 хвилин.

приготування плову

Готовий плов зі свинини ретельно перемішати і подавати гарячим.

готовий плов

Смачного 😉

0 коментарів “Плов зі свининоюНаписати коментар →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *