Гуляш

Нам знадобиться:

  • 650 г телятини
  • 2 ст. л. без верху свинячого жиру
  • 1 зубчик часнику
  • 1 велика цибулина
  • 3 ст. л. солодкої паприки
  • 1 велика морква
  • 1 болгарський червоний перець
  • 1 болгарський зелений перець
  • 2 середніх червоних помідора
  • 450 г картоплі

Спосіб приготування:

Цибулю почистіть і наріжте дрібними кубиками. Видаліть насіння з перців і наріжте маленькими квадратиками товщиною 1 см.

овочі

Почистіть моркву і наріжте дуже тонкими кружечками. Розріжте помідори на частинки (дольками). Почистіть зубчик часнику і протисніть через часникодавку.

морква + помідори

М’ясо наріжте кубиками , товщиною приблизно по 2 см.

м'ясо

Покладіть жир в каструлю разом з цибулею і поставте на середній вогонь. Потушкуйте пару хвилин, але не довго, щоб він не змінив колір.

цибуля

Коли цибуля зм’якне і трохи підрум’яниться, додайте часник і трішки обсмажте. Зменшіть вогонь до мінімуму, посоліть м’ясо за смаком і додайте в каструлю. Перемішайте.

цибуля + м'ясо

Зніміть каструлю з вогню на 1 хвилину і додайте паприку. Перемішайте дерев’яною ложкою.

додаємо паприку

Знову поставте каструлю на вогонь і додайте 3-4 ложки води, щоб гуляш не підгорів.

додаємо воду

Закрийте каструлю кришкою і залиште тушитися на помірному вогні, поки м’ясо не буде наполовину готовим. Залежно від товщини шматочків і обраного вами м’яса на це може піти в середньому від 45 хвилин до 1 години.

тушимо

Коли страва буде наполовину готова, перевірте, щоб залишалося достатньо рідини, якщо рідини мало, додайте трохи води. Паприка може легко підгоріти через високий вміст цукру, і тоді вона додасть страві гіркий присмак.

доливаємо воду

Додайте овочі: помідори, зелений перець, червоний перець і моркву.

додаємо овочі

Полийте м’ясо і овочі водою і тушкуйте на невеликому вогні, без кришки, ще 20-30 хвилин. Кількість води буде залежати від того, скільки ви хочете отримати підливи в страві.

вода

Очистіть картоплю і наріжте шматочками приблизно такого ж розміру, як і м’ясо.

картопля

Додайте картоплю в каструлю.

додаємо картоплю

Перемішайте і тушкуйте приблизно 20-25 хвилин.

тушкуємо

Гуляш готовий!

гуляш

Смачного 😉

0 коментарів “ГуляшНаписати коментар →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *