рецепт долми

Долма

Нам знадобиться:

  • рис – 70 г
  • фарш – 700 г
  • вода – близько 500 мл
  • виноградне листя – 30-40 шт.
  • цибуля – 2 шт.
  • зелень (петрушка, базилік, кінза, кріп) – пучок
  • сіль, перець, кмин – за смак

Спосіб приготування:

Рис відварити до напівготовності і остудити. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити до золотистого кольору.

Виноградні листки помити і залити окропом на 5-10 хвилин. Кинути на друшляк і дати воді стекти.

Зелень промити і дрібно нарізати.

Сіль, перець і кмин перетираємо в ступці.

Рис, цибулю, зелень і спеції додаємо до фаршу і все ретельно перемішуємо руками. Виноградний лист кладемо на стіл гладкою стороною вниз. На лист викладаємо трохи фаршу.

Спочатку підгинаємо верхні краю листа, закриваючи фарш. Потім загинаємо бокові краї і звертаємо в тугу трубочку.

На дно чавунної каструлі викласти 1-2 шари виноградного листя (для цього підійдуть порвані листки).

Щільно викласти долму, швом вниз. Залити водою або бульйоном врівень з долмою.

Воду або бульйон, при необхідності, трохи підсолити, накрити тарілкою, а зверху поставити вантаж, щоб під час кипіння долма не розгорталася.

Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння і зменшити вогонь до мінімального. Готувати 1-1,5 години при ледь помітному кипінні.
Готову долму зняти з вогню і дати настоятися близько 10 хвилин.

долма

Смачного 😉

0 коментарів “ДолмаНаписати коментар →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *