Заварний торт з фруктами

Нам знадобиться:

  • будь-які  фрукти 200-300 г
  • 1 пакетик желе для торта

Для заварних коржів:

  • 400 мл води
  • 100 г вершкового масла
  • 1,5 склянки борошна (склянка 240 мл)
  • 4 яйця (великих)
  • дрібка солі

Для крему:

  • 500 г чищених яблук
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 100 г цукру
  • 200 мл молока

Спосіб приготування:

Воду разом з маслом викласти в каструлю і поставити на вогонь, довести до кипіння. Зняти з вогню, додати сіль і борошно, перемішати.
Поставити знову на повільний вогонь і помішувати до тих пір, поки маса не стане добре відходити від стінок ємності і не перетвориться в одну велику кулю.
Тісто злегка остудити, потім вибити яйця і швидко перемішати лопаткою до отримання однорідної консистенції.

На деко викласти пергамент, намалювати на ньому коло діаметром 22-24 сантиметри. Зробити три таких кола.
Заварне тісто розділити на три частини, кожну частину тіста викласти в кондитерський мішок і відсадити по колу на пергамент.

Поставити корж пекти в духовку при температурі 200 градусів до готовності, приблизно 15-20 хвилин.
Випекти таким чином три коржі. Відразу зняти їх з паперу. Остудити.

Яблука очистити від шкірки і серцевини, нарізати всипати цукор і поставити на маленький вогонь. Тушкувати, помішуючи, поки яблука не стануть м’якими.

Яйце розтерти з цукром, додати крохмаль, добре розмішати. Влити молоко і поставити на маленький вогонь, довести до кипіння, потримати ще кілька хвилин до загустіння крему і зняти з вогню. У чашу блендера викласти яблучну і молочну масу і збити до однорідності. Потім крем повністю охолодити.

На тарілку викласти заварний корж, зверху викласти третину крему, потім другий корж і ще третина крему. Так само вчинити з третім коржем.
Потім зверху довільно викласти фрукти. Желе для торта приготувати відповідно до інструкції на упаковці і залити зверху фрукти. Поставити торт в холодильник на кілька годин.

Заварний торт з фруктами

Смачного 😉

0 коментарів “Заварний торт з фруктамиНаписати коментар →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *