яблучний штрудель

Яблучний штрудель

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • 250 г борошна і додатково борошно для паніровки
  • 1 жовток
  • 1 скл. теплої води
  • 1 ч. л. оцту
  • 1 ст.л. олії

Для начинки:

  • 1 кг яблук
  • 11 ст.л. цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г волоських горіхів
  • 200 г родзинок
  • 1/2 ст. л. меленої кориці
  • цукрова пудра для посипки

Спосіб приготування:

У глибокій мисці збийте вінчиком жовток з теплою водою, щіпкою солі, оцтом і олією.

збиваємо жовток

В іншу миску великого розміру всипте гіркою борошно  і зробіть ямочку по центрі. Вилийте вміст першої миски в ямочку по центрі і акуратно вимішайте.

вливаємо в борошно

Посипте руки борошном і замісіть тісто. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште приблизно на годину.

замісіть тісто

На стіл постеліть рушничок або скатертину, присипте мукою і тонко розкачайте тісто. Коли тісто вже не розкачується, припідніміть його і розтягніть. Розтягуйте тісто акуратно, старайтесь не порвати його. Тісто повинно бути настільки тонким, щоб через нього можна було побачити малюнок на скатертині.

розкачуємо тісто

Яблука почистіть і наріжте маленькими кубиками розміром 0,5 см. Додайте 3 ст.л. цукру, перемішайте і залиште.

нарізаємо яблука

В сковорідці розтопіть 80 г вершкового масла. Решта масла пригодиться для того, щоб змастити форму.

масло

Пензликом змастіть всю поверхню тіста, щоб слої тіста не злиплись під час випікання штруделя.

змащуємо маслом

Горіхи подрібніть і посипте всю поверхню тіста. Зверху викладіть нарізані яблука та родзинки.

викладаємо начинку

Після цього 8 с.л. цукру і 1/2 ст.л. кориці рівномірно посипте по тісті.

посипаємо цукром

За допомогою рушника чи скатертини заверніть тісто в рулет так, щоб вся начинка була в середині, а тіста вийшло декілька слоїв.

скручуємо рулет

Форму змастіть маслом, викладіть штрудель і випікайте в духовці при температурі 200 градусів.

випікаємо штрудель

Випікати приблизно 40 хв (поки не появиться золотиста скоринка).

витягаємо з духовки

Дайте штруделю вистигнути і посипте цукровою пудрою.

посипаємо пудрою

Смачного 😉

0 коментарів “Яблучний штрудельНаписати коментар →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *