рецепт турецього десерта з манки

Турецький десерт з манки

Нам знадобиться:

  • лимон – 1 шт.
  • лайм – 1 шт.
  • яйця курячі – 2 шт.
  • цукор – 200 г + 7 ст. л.
  • манна крупа – 100 г
  • молоко – 500 мл
  • кеш’ю

Спосіб приготування:

Лимон і лайм ретельно помити. Зняти з них цедру за допомогою дрібної терки.

Вичавити сік з цитрусових.

З’єднати яйця і цукор, перемішати.

Додати манку і знову добре перемішати.

Масу перекласти в каструлю, додати молоко. Добре перемішати.

Коли молоко закипить, додати цедру лимона і лайма.

Варити до загустіння приблизно 10-15 хвилин, постійно помішуючи, щоб манка не підгоріла. Зняти з вогню, накрити кришкою.

Сік лимона і лайма змішати з цукром (7 ст. л.).

Перелити в силіконову форму.

Поставити в мікрохвильовку на повну потужність (у мене 1000 Вт) на 5 хвилин, поки рідина не стане світло-коричневою і тягучою. Головне – не перетримати. Можна окремо зварити карамель на плиті, в каструльці, і перелити в будь-яку зручну форму.

Манну суміш збити міксером.

Викласти поверх карамелі. Прибрати в морозильну камеру (не гарячу) на 3 години.

Потім дістати, перевернути на блюдо, дати постояти 20 хвилин, посипати подрібненими горіхами і подавати до столу.

турецький десерт з манки

Смачного 😉

0 коментарів “Турецький десерт з манкиНаписати коментар →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *