Торт "Захер"

Торт “Захер”

Нам знадобиться:

Для бісквіту:

  • 7 яєць
  • 175 г цукру
  • 120 г борошна
  • 40 г какао
  • 40 г меленого фундука
  • 40 г гіркого шоколаду
  • 100 г вершкового масла

Для начинки та глазурі:

  • 300 г абрикосового джему
  • 150 г гіркого шоколаду
  • 50 г масла
  • 1 ст. л. какао
  • 20 мл коньяку
  • 50 г цукру
  • 5-6 ст. л. води

Спосіб приготування:

Просійте борошно і какао. Додайте мелений фундук і перемішайте.

какао + борошно

Гіркий шоколад і вершкове масло розтопіть на водяній бані.

шоколад + масло

Відділіть білки від жовтків. Вилийте білки в одну миску, а жовтки в іншу, додайте в жовтки половину цукру.

білки і жовтки

Жовтки збийте з цукром до отримання білої маси.

збиваємо жовтки

Збийте білки в круту піну. Коли маса збільшиться вдвічі, додайте цукор що залишився і збийте ще раз.

збиваємо білки

Змішайте збиті жовтки і білки та додайте борошно з какао і горіхами.

додаємо какао

Змішайте масу з розтопленим шоколадом і маслом. Старайтесь зберегти пористу структуру тіста.

робимо тісто

Форму (діаметр 25 см) змастіть маслом. Вилийте тісто у форму і відправте в розігріту до 180 °C духовку. Випікайте приблизно 15-20 хв. Після цього охолодіть бісквіт.

випікаємо бісквіт

Вирівняйте по можливості, верхню частину бісквіту та розріжте його на два коржі.

розрізаємо бісквіт

Розігрійте абрикосовий джем з двома столовими ложками води на маленькому вогні і перетріть суміш до однорідної маси.

джем

Один з коржів рівномірно помастіть половиною отриманого джему.

мастимо джемом

Викладіть другий корж бісквіту на перший і намастіть його джемом зверху та по боках.

формуємо торт

Шоколад подрібніть на невеликі шматки і розтопіть на водяній бані.

розтоплюємо шоколад

Зніміть шоколад з вогню і додайте вершкове масло, добре вимішавши.

додаємо масло

Змішайте цукор і воду та поставте на маленький вогонь. Дайте покипіти декілька хвилин до отримання сиропу.

варимо сироп

Розмішайте коньяк з какао до зникнення всіх грудочок. Додайте сироп і розтоплений шоколад з маслом. Змішайте до отримання однорідної маси.

робимо глазур

Помастіть бісквіт шоколадною глазуррю, поки поверхня не стане гладкою.

поливаємо торт глазуррю

Поставте торт в прохолодне місце, або у холодильник, поки не застигне глазур.

кладемо у холодильник

Смачного 😉

0 коментарів “Торт “Захер”Написати коментар →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *