тістечка гранати

Тістечка “Гранати”

Нам знадобиться:

1 склянка = 250 мл.

Для тіста:

  • 300 г маргарину
  • 1 скл. молока
  • 1 ст.л. амонію
  • 3 яйця
  • 2 скл. цукру
  • 1 п. ванільного цукру
  • 1-1,2 кг борошна

Для крему:

  • 1 л сметани
  • 1 л вишень
  • цукор – за смаком

Спосіб приготування:

Це дуже старий і неймовірно смачний рецепт тістечок. З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло 34 тістечка (68 печеньок). Можна й робити меншу порцію (для цього поділіть інгредієнти навпіл), але “Гранати” дуже смачні, повітряні та неймовірно ніжні. Вони ніколи не застоюються. А всі гості просто в захваті! Крім того, вони чудово зберігаються в морозильній камері. Можна готові тістечка поставити в лоточок в морозилку, а коли захочеться чогось смачненького – витягнути і насолоджуватись. Отже приступимо до приготування тіста. Для цього потрібно маргарин посікти ножем з борошном (400 г).

Амоній розчинити у молоці.

Яйця збити виделкою з цукром і ванільний цукром.

Все добре перемішати.

Додавати решту борошна доти, поки тісто не почне відставати від рук, стане м’яким та еластичним. Знадобиться ще приблизно 600-800 г борошна. Після того як замісимо тісто, обмотуємо його харчовою плівкою і кладемо в холодильник на декілька годин. Можна й на цілу ніч, а можна використовувати тісто практично зразу. Це ніяк не відіб’ється на результаті.

Після цього тісто ділимо на декілька частин і розкачуємо товщиною приблизно 1 см.

Витискаємо формочкою або склянкою невеличкі кружечка.

Форму змащуємо маслом і випікаємо печиво при температурі 180 градусів до золотистого кольору.

Поки печиво ще гаряче, виймаємо чайною ложечкою знизу серединку. Це важливо зробити поки воно ще тепле та м’яке.

В такому вигляді печиво може стояти досить довго. А перемащувати кремом можна невеликими порціями.

Сметану збиваємо з цукром.

Начиняємо печиво кремом.

В кожну з половинок кладемо вишні.

З’єднуємо половинки.

Обмащуємо повністю кремом.

Серединки печива подрібнюємо на крихти і обкачуємо “гранати”.

Виходять ось такі тістечка. Дати їм перейти кремом і поставити у холодильник. Тістечка “Гранати” получаються дуже смачні та ніжні.

0 коментарів “Тістечка “Гранати”Написати коментар →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *