Тірамісу

Нам знадобиться:

  • сир Маскарпоне – 500 г
  • яйця – 5 шт.
  • ванільний цукор – 30 г
  • цукрова пудра – 100 г
  • кава мелена – 4 ст. л.
  • палички кориці – 2 шт.
  • печиво “Савоярді” – 250 г
  • какао – 10 г
  • лікер “Амарето” – 60 мл
  • малина – 300 г
  • м’ята

Спосіб приготування:

Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки і білки, окремо, збиваємо за допомогою міксера до стану дуже щільної консистенції. У жовтки додатково додаємо цукрову пудру.

Викладаємо в миску маскарпоне, посипаємо ванільним цукром та перемішуємо. Додаємо яєчні білки і жовтки. Далі все перемішуємо і вручну збиваємо вінчиком до стану однорідності.

Беремо мелену каву і палички кориці. Заливаємо все окропом. Ми залишаємо каву заварюватися, в цей час готове печиво савоярді ламаємо на половинки і розподіляємо їх в креманки або піали.

Заливаємо в кожну порцію амаретто, приблизно по 10 мл і кави по 50 мл. Зверху печива, додаємо суміш зі збитих яєць і маркапоне.

Десерт Тірамісу готовий!

десерт тірамісу

Смачного 😉

0 коментарів “ТірамісуНаписати коментар →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *