пляцок Ведель

Пляцок “Ведель”

Нам знадобиться:

Для ванільного тіста:

  • маргарин – 100 г
  • цукрова пудра – 1/2 скл.
  • ванільний аромат – 3 каплі (можна замінити ваніліном)
  • борошно – 1/2 скл.
  • яйця – 4 шт.
  • розпушувач – 1 ч. л.

Для шоколадного тіста:

  • маргарин – 100 г
  • цукрова пудра – 1/2 скл.
  • борошно – 1/2 скл. (забрати 2 ст. л. борошна і додати 2 ст. л. какао)
  • яйця – 4 шт.
  • розпушувач – 1 ч. л.

Для горіхового тіста:

  • маргарин – 100 г
  • цукрова пудра – 1/2 скл.
  • борошно – 1/2 скл.
  • яйця – 4 шт.
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • грецькі горіхи – 40 г

Для шоколадної маси:

  • цукор – 200 г
  • молоко – 1/2 скл.
  • какао – 2 ст. л.
  • вершкове масло – 250 г

Крім того:

  • червоне желе – 2 пакетика
  • зелене желе – 2 пакетика
  • готовий шоколадний ганаш

Спосіб приготування:

Розпочнемо з приготування ванільного тіста. Відділити білки і жовтки. Маргарин збити з цукровою пудрою, поки маса не стане легка і повітряна, поступово додаючи жовтки. Додати борошно, просіяне з розпушувачем і ретельно перемішати. Білки збити до стійких піків. Акуратно ввести в тісто. Вилити в форму. Випікати протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів. Виймати ванільний корж з духовки і дати охолонути.

Далі готуємо шоколадне тісто таким чином, як і ванільне. Випікаємо протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів. Виймати шоколадний корж з духовки і дати охолонути.

Тепер перейдемо до приготування горіхового тіста. Для цього горіхи потрібно дрібно порізати. Знову ж таки, замісити тісто таким чином як і ванільне, а вкінці додати подрібнені горіхи. Випікати протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів. Вистудити корж.

Після того, як ми спекли всі коржі, можна перейти до приготування шоколадної маси. Цукор, молоко і какао варити на малому вогні протягом 8 хвилин, постійно помішуючи.

Залишити повністю охолонути. Масло збити. Поступово, додавати по ложці шоколадної маси і змішати до густої пасти.

Розчинити червоне желе в 650-700 мл. гарячої води і зелене желе аналогічно. Тепер приступаємо до формування нашого пляцка. Форму обкладаємо пергаментом. Спершу кладемо ванільний корж і змащуємо його 1/2 шоколадної маси.

Коли желе почне загустати, виливаємо зелене желе в форму.

Швидко притискаємо шоколадний корж.

Змащуємо рештою шоколадної маси.

Далі виливаємо в форму вистигше червоне желе.

Швидко притискаємо горіховий корж.

Поливаємо шоколадним ганашем.

Ось так пляцок “Ведель” виглядає у розрізі.

рецепт пляцка ведель

Смачного 😉

0 коментарів до “Пляцок “Ведель”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *