Пляцок “Очі цариці”

Нам знадобиться:

Для світлого тіста:

  • яєчні білки – 6 шт.
  • цукор – 1,5 склянки.
  • крохмаль – 1 склянка.
  • оцет – 1 ст.л.
  • олія – ​​50 мл.

Для темного тіста:

  • яєчні жовтки – 6 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 6 ст.л.
  • борошно – 4 ст.л.
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • какао – 2 ст.л.
  • олія – ​​50 мл.

Для заварного крему:

  • молоко – 500 мл.
  • ванільний пудинг – 2 пакетики.
  • цукор – 100 г.
  • цукор ванільний – 1 пакетик.
  • вершкове масло – 200 г.

Крім того:

  • желе (зеленого кольору) – 2 пакетика.
  • печиво (кругле) – 200 г. ( у мене 12 шт.)
  • шоколад – 100 г.

Для просочення печива:

  • розчинна кава – 2 ч.л.
  • вода (окріп) – 200 мл.
  • цукор – 2 ч.л.

Спосіб приготування:

Готуємо темне тісто: збиваємо яєчні жовтки, яйця з цукром. Додаємо борошно, змішане з розпушувачем, какао і олію. Перемішуємо.

Світле тісто: збиваємо білки з цукром до пишної маси, яка тримає форму.  Всипаємо крохмаль, додаємо олію і акуратно перемішуємо.

Виливаємо по черзі  темне і світле тісто у форму для випічки, змащену маслом та застелену пергаментом. Обережно перемішуємо виделкою (старайтесь, щоб світле і темне тісто розприділялись по формі більш менш рівномірно).

Випікаємо у розігрітій духовці при t 180 градусів приблизно 35 хвилин. Даємо паляниці охолонути і розрізаємо на 2 частинки.


Готуємо заварний крем: Від 500 мл молока відливаємо 100 мл і розводимо у них дві пачки ванільного пудингу. Решту молока кладемо на вогонь і доводимо до кипіння.  Тонкою цівкою вливаємо розведений у молоці пудлинг. Постійно помішуємо, доводячи до загустіння. Охолоджуємо.

Збиваємо масло до пишної маси, додаючи заварний крем. Змащуємо корж кремом.


Готуємо желе: 2 пакетики зеленої галаретки розводимо у 500 мл гарячої води і кладемо у холодне місце. Желе повинне трохи загуснути.

Тим часом готуємо пропитку для печива: 2 ст. л. кави розчиняємо  у 200 мл окропу, цукруємо.

Викладаємо печиво, змочене у каві. Зверху викладаємо желе (воно може збиратись у проміжках між печивом, але старайтесь, щоб частина галаретки закріпилась на печиві,  це надасть десерту оригінальної форми).

Змащуємо кремом і завершуємо збір пляцка другим коржем. Зверху поливаємо розтопленим шоколадом або посипаємо тертим. Ставимо пляцок у холодильник.

Смачного! 😉

0 коментарів “Пляцок “Очі цариці”Написати коментар →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *