Київський торт

Нам знадобиться:

  • яєчний білок – 6 шт.
  • цукор – 450 г
  • фундук смажений – 200 г
  • крохмаль картопляний – 2 ст.л.
  • молоко – 100 мл
  • яєчний жовток – 3 шт.
  • чорний шоколад – 100 г
  • вершкове масло – 200 г
  • ромова есенція – 3-4 каплі
  • готовий шоколадний ганаш

Спосіб приготування:

Спочатку готуємо коржі для торта. Білки збиваємо на максимальній швидкості міксера до утворення стійкої піни.

Потроху вводимо цукор і продовжуємо збивати до повного розчинення цукру.

В результаті ми повинні отримати щільну, стійку білкову масу.

У блендері трохи перебиваємо горіхи з крохмалем.

З’єднуємо горіхи з білковою масою.

Перемішуємо масу лопаткою плавними рухами від низу до верху, акуратно і не поспішаючи.

Отриману масу перекладаємо в великий кондитерський мішок, відрізаємо йому широкий носик і видавлюємо по колу в роз’ємну форму, дно якої заздалегідь застелене пергаментом. В результаті у вас повинно вийти три таких коржа, як на фото. Випікаємо в духовці заздалегідь розігрітій до 100 градусів протягом 2-х годин і даємо коржам повністю охолонути, не відкриваючи духовку.

Тепер, готуємо крем для нашого київського торта. Молоко з’єднуємо з цукром і відправляємо на плиту. Доводимо до кипіння.

Жовтки трохи збиваємо в окремому посуді і вводимо тонкою цівкою в киплячу суміш, постійно помішуючи.

Отриману суміш трохи уварюємо на малому вогні. Вимикаємо газ і додаємо шоколад. Даємо йому постояти 5-6 хвилин і розмішуємо до однорідної консистенції. Потім даємо повністю охолонути заварній частині крему.

Збиваємо до білого вершкове масло.

З’єднуємо масло з заварною частиною крему і перемішуємо до однорідної консистенції. В кінці додаємо 5-6 крапель ромової есенції або столову ложку рому.

Збираємо київський торт. Корж сухого безе добре змащуємо кремом і накриваємо наступним коржем, після цього знову перемащуємо кремом і накриваємо третім коржем, перевернувши його рівною стороною до верху.

Підрізаємо нерівні боки кухонними ножицями.

Вирівнюємо тортик шоколадним ганашем за допомогою кондитерського шпателя.

Декоруємо торт білим шоколадом.

Київський торт

Смачного 😉

0 коментарів “Київський тортНаписати коментар →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *