Чорничний чізкейк без випічки

Нам знадобиться:

  • печиво – 200 г
  • вершкове масло – 100 г
  • чорниця (свіжа або заморожена) – 200 г
  • цукор – 100-150 г
  • жирні вершки (30%) – 500 мл
  • вершковий сир – 400-450 г
  • цедра лимона – за смаком

Спосіб приготування:

Печиво кладемо в пакет і активно розкачуємо його качалкою до утворення дрібної крихти.

подрібнене печиво
Масло змішуємо з печивом до утворення однорідної маси, перекладаємо в роз’ємну форму для запікання, викладаємо основу чізкейку, формуючи по краях невеликі бортики.
Форму з основою прибираємо в морозильну камеру.

основа чізкейка
У чаші блендера подрібнюємо чорницю, цукор і цедру лимона. Якщо чорниця заморожена, то потрібно попередньо розморозити її і злити зайву рідину.

начинка з чорниці

У мисці збиваємо сир і вершки, поступово додаючи подрібнену чорницю. Отриману начинку виливаємо на основу для чізкейку, ставимо в морозильну камеру на ніч.

чізкейк

За 30 хвилин до подачі необхідно дістати чізкейк, щоб він постояв при кімнатній температурі. Прикрасити можна ягодами, гілочками чорниці або розмарину.

готовий чорничний чізкейк

Смачного 😉

0 коментарів “Чорничний чізкейк без випічкиНаписати коментар →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *