рецепт бісквітного торта з полуницею

Бісквітний торт з полуницею

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • яйця – 5 шт
  • цукор – 160 г
  • борошно – 130 г

Для полуничного джему:

  • полуниця – 400 г
  • цукор – 50 г

Для крему:

  • вершки 33% – 250 мл
  • цукрова пудра – 3 ст.л

Спосіб приготування:

Білки відокремити від жовтків. Білки збити в піну, поступово додати половину цукру, збити до стійких піків. Жовтки збити з половиною цукру доки маса не стане світлішою. Білки поступово додати до жовтків і акуратно перемішати круговими рухами.

Далі частинами просіюємо борошно і також акуратно перемішуємо. Форму (у нас 22 см) застелити пергаментом, дно змастити маслом і викласти в неї тісто. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хв.

Полуницю нарізати на половинки або четвертинки. Помістити полуницю в невелику каструльку, всипати цукор, поставити на невеликий вогонь, довести до кипіння, зняти з вогню. Зробити пюре за допомогою блендера, повністю охолодити.

Готовий бісквіт остудити на решітці, розрізати на три коржі. Приготуємо крем: охолоджені вершки збити з цукровою пудрою до стійких піків, перекласти крем в кулінарний мішок.

Збираємо торт: кожен корж (крім верхнього) промастити спочатку полуничним джемом, після цього кремом.

Верхній корж прикрасити цукровою пудрою і ягодами полуниці. Торт поставити в холодильник на 2 години.

Бісквітний торт з полуницею

Смачного 😉

0 коментарів “Бісквітний торт з полуницеюНаписати коментар →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *